Címke: biztonság (250 találat)

2015.
augusztus
11. 17:27

Ápoló gyilkolt egy idősek otthonában

Ápoló gyilkolt egy idősek otthonában Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában - erősítette meg a rendőrség.
Tovább
2015.
május
30. 00:04

Még mindig veszélyes az "unokázás"

Még mindig veszélyes az "unokázás" A rendőrség kiemelten kezeli az idős emberek ellen irányuló bűncselekményeket - mondta Varga Balázs, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának alezredese az M1 reggeli műsorában.
Tovább
2015.
április
07. 21:22

Rendőrök az idősekért - Program Zalában

Rendőrök az idősekért - Program Zalában A jövő héttől a megye csaknem minden negyedik lakosát, több mint 53 ezer idős embert keresnek fel a zalai rendőrök, hogy felhívják a figyelmüket arra, idegeneket ne engedjenek be a házukba, és ha segítségre van szükségük, értesítsék őket - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).
Tovább
2014.
március
12. 09:15

Felgyújtották a vereckei emlékművet

Felgyújtották a vereckei emlékművet Két ismeretlen elkövető hétfő este gyúlékony folyadékkal leöntötte, majd felgyújtotta a Vereckei-hágón emelt magyar honfoglalási emlékművet.
Tovább
2014.
január
26. 11:02

Kockázatos az árubemutatón kínált hitel

Kockázatos az árubemutatón kínált hitel Az árubemutatóval egybekötött termékértékesítők gyakran pénzügyi közvetítők által nyújtott, azonnali fogyasztási kölcsönt kínálnak a helyszínen, az ilyen hitel felvétele azonban kockázatos - hívta fel a figyelmet az MNB honlapján megjelent közlemény.
Tovább
2013.
december
18. 12:24

Gyászhuszármaffiát lepleztek le Romániában

Gyászhuszármaffiát lepleztek le Romániában Mentősök és rendőrök fogadtak el csúszópénzt Romániában temetkezési vállalkozóktól, hogy hozzájuk irányítsák a kezeik között meghalt emberek hozzátartozóit - írta szerdai számában az Adevarul című lap.
Tovább
2013.
november
13. 09:43

Az időseket is jobban védi az új Btk. a kormány szerint

Az időseket is jobban védi az új Btk. a kormány szerint Fokozott büntetőjogi védelmet nyújt számos rendelkezésével az új büntető törvénykönyv (Btk.) gyermekek, idősek és fogyatékkal élők részére - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkára egy sajtótájékoztatóján.
Tovább
2013.
november
09. 08:32

A liba is lehet jó házőrző

A liba is lehet jó házőrző A házőrző állatról a legtöbb embernek a kutya jut eszébe, pedig több más olyan állat is van, amelyik alkalmas arra, hogy jelezze vagy elriassza a betörőt.
Tovább
2013.
november
02. 15:21

Emelkedik az autósok biztosítási díja

Emelkedik az autósok biztosítási díja A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására. A Biztosítás.hu ismerteti: a biztosítók által előzetesen is beharangozott díjemelés átlagosan az 5, esetenként pedig a 100 százalékot is eléri. A díjemelés mellett a biztosítók több tízezer károkozó autós szerződését is felmondhatják novemberben.
Tovább
2013.
október
15. 10:23

Hazahozzák Svájcból az ároktői szökevényeket

Hazahozzák Svájcból az ároktői szökevényeket Hozzájárultak egyszerűsített kiadatásukhoz a házi őrizetből megszökő, majd Svájcban elfogott ároktői banda tagjai. Ez azt jelenti, hogy nem kell kiadatási kérelmet előterjeszteni, hanem az Interpol elkezdheti megszervezni a Magyarországra hozatalukat.
Tovább
2013.
október
13. 14:03

Ismét kihasználtak egy nyugdíjast

Ismét kihasználtak egy nyugdíjast Fáskamrába zárták, minden lépését figyelték, elvették a nyugdíját és bántalmazták is az idős embert. A kisbéri fiatalok már rendőrkézen vannak - olvasható a rendőrség honlapján.
Tovább
2013.
október
06. 04:38

Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség

Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség Kétszáz kerékpárt kap a rendőrségtől az Országos Polgárőr Szövetség - jelentette be az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly altábornagy közlése szerint az erről szóló közbeszerzési eljárás folyamatban van, arról, hogy az eszközök hová kerülnek, a polgárőr szövetség elnöksége dönt. A főkapitány emlékeztetett, májusban húsz segédmotoros kerékpárt kapott a polgárőrség, hamarosan pedig öt gépkocsit biztosít az OPSZ-egyesületek munkájának támogatására az Országos Rendőr-főkapitányság.
Tovább
2013.
október
05. 12:01

A kéménytüzek, a füstmérgezések megelőzhetők

A kéménytüzek, a füstmérgezések megelőzhetők A fűtési szezon kezdetével egyre több a kéménytűz, a füstmérgezéses eset, naponta riasztják a tűzoltókat robbanások és szén-monoxid-mérgezések miatt, pedig az ilyen esetek többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Tovább
2013.
szeptember
12. 08:54

Elásták a nyugdíjas párt - Életfogytiglant kaptak

Elásták a nyugdíjas párt - Életfogytiglant kaptak Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék szerdán nem jogerősen azt a két német férfit, aki a vagyonáért élve eltemetett egy német nyugdíjas párt 2009-ben Mohácson.
Tovább
2013.
szeptember
11. 16:27

A 40-esek kilencven százalékának nincs megtakarítása

A 40-esek kilencven százalékának nincs megtakarítása A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Piackutató közös online kutatásából kiderült, hogy a negyvenesek a legpesszimistábbak a jövőjüket illetően, 90%-uk úgy érzi, hogy nincsen elég megtakarítása a közelítő nyugdíjas éveikre. A mindennapi létfenntartás finanszírozása kiadásaik közel 80-90%-át is eléri, így alig marad arra, hogy élvezzék az életet, vagy épp megtakarítsanak maguknak vagy gyermeküknek.
Tovább
2013.
szeptember
05. 20:13

Időseket öltek - Életfogytiglant kért az ügyész

Időseket öltek - Életfogytiglant kért az ügyész Öt vádlottra tényleges életfogytiglant kért az ügyész perbeszédében a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön annak az úgynevezett ároktői bandának az ügyében, amely a vád szerint idős emberek sérelmére követett el tucatnyi súlyos rablást, köztük két rablógyilkosságot.
Tovább
2013.
augusztus
27. 16:16

Amatőr borászok, pincelátogatók figyelmébe!

Amatőr borászok, pincelátogatók figyelmébe! A katasztrófavédelem a szüreti időszak kezdetével felhívja a lakosság figyelmét az év ezen időszakára jellemző veszélyforrásra, a mustgázmérgezésre. Gondatlanság és figyelmetlenség miatt minden évben több, nem egyszer halálos baleset következik be országszerte. A balesetek megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal megelőzhetőek.
Tovább
2013.
augusztus
23. 16:03

Gázsprayt használva raboltak ki egy idős asszonyt

Gázsprayt használva raboltak ki egy idős asszonyt Két csuklyás férfi támadt rá pilisborosjenői házában egy idős asszonyra, lefújták gázsprayvel, majd kirabolták. A gyanúsítottakat elfogták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tovább
2013.
augusztus
07. 17:04

Romagyilkosságok - A bíróság kimondta a rasszista indítékot

Romagyilkosságok - A bíróság kimondta a rasszista indítékot Kimondta a rasszista indítékot a romagyilkosságok ügyében az elsőfokú ítélet szóbeli indoklásában kedden délután a Budapest Környéki Törvényszék.
Tovább
2013.
július
18. 18:43

Új módszerrel vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére

Új módszerrel vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére Se szeri, se száma az idősek ellen elkövetett trükkös bűncselekményeknek, becsapós lopásoknak. A legújabb módszer egészen elképesztőnek tűnik. Egy idős házaspár győrasszonyfai otthonában néhány napja trükkös tolvajok jártak, százötvenezer forintot loptak el. Amint arról a Kisalföld.hu beszámolt, a házba a kora délutáni órákban kopogtatott három idegen. Érdeklődtek, hogy eladó-e az ingatlan.
Tovább
2013.
július
10. 08:36

A magyarok többsége nem jelentené, ha korrupcióval találkozna

A magyarok többsége nem jelentené, ha korrupcióval találkozna A magyarok 70 százaléka nem jelentené, ha korrupcióval szembesülne, és az a legrosszabb arányt jelenti Európában - mondta a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Tovább
2013.
június
24. 10:13

Július 1-jén lép hatályba az új büntető kódex

Július 1-jén lép hatályba az új büntető kódex Július 1-jén hatályba lép az új, a jelenleginél több tekintetben szigorúbb büntető törvénykönyv (Btk.), amely egyes bűncselekményeknél 12 évre szállítja le a büntethetőség korhatárát, szigorít egyes büntetési tételeket, bevezet új büntetési nemeket, például az elzárást, új bűncselekményként a jogellenes termőföldszerzést és a gazdasági csalást, a drogfüggőkre vonatkozó speciális, enyhébb szabályok megszűnnek, és szigorodik az ittas vezetés szabályozása is.
Tovább
2013.
június
16. 09:39

Tilos fürödni a Dunában

Tilos fürödni a Dunában Elkészült a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése: ezek zöménél, így a Balaton csaknem összes szabad strandjánál kiváló minősítést kapott a víz minősége. A listán a Dunához kapcsolódó strandok is szerepelnek, de ezeken a levonuló árhullám miatt most tilos fürdőzni - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Tovább
2013.
június
13. 16:13

Baleset - Az autónk hívjon mentőt?

Baleset - Az autónk hívjon mentőt? Az Európai Bizottság azt szeretné, ha 2015 októberétől minden új autó képes lenne súlyos baleset esetén automatikusan tárcsázni a 112-es segélyhívószámot - jelentette be csütörtökön Siim Kallas, a brüsszeli testület közlekedési ügyekért felelős biztosa.
Tovább
2013.
június
10. 15:36

Egyre kevesebben kötnek lakásbiztosítást

Egyre kevesebben kötnek lakásbiztosítást Az elmúlt két évben 66 ezerrel, 3 millió 12 ezerre csökkent a lakásbiztosítások száma, a díjbevétel viszont 101 milliárd forint körül stagnált - mondta Gorda Zsolt, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) lakásbiztosítási bizottságának elnöke.
Tovább
2013.
június
05. 18:38

Árvíz - Még nem késő felemelni a biztosítási összeget

Árvíz - Még nem késő felemelni a biztosítási összeget A biztosítók az árvízkárokra is a biztosítási összeget térítik, aki alulbiztosította a vagyontárgyait, még megteheti, hogy a valós értékre emeli azt, így akár százezrekhez juthat, elfogadható többletdíj ellenében - hívja fel az érintettek figyelmét a CLB biztosítási alkusz társaság.
Tovább
2013.
május
27. 08:58

Fokozott rendőri ellenőrzés indult országszerte

Fokozott rendőri ellenőrzés indult országszerte Fokozott ellenőrzést rendelt el Magyarország teljes területére ma hajnaltól legkésőbb július végéig az országos rendőrfőkapitány.
Tovább
2013.
május
08. 10:15

Hagyta kihűlni az anyját - emberölés miatt emelnek vádat

Hagyta kihűlni az anyját - emberölés miatt emelnek vádat Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, akinek az édesanyja kihűlés miatt halt meg tavaly február elején a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén.
Tovább
2013.
május
08. 06:47

Több tucat embert ér villámcsapás évente

Több tucat embert ér villámcsapás évente Villámlással járó viharokra Magyarországon elsősorban május közepétől augusztus végéig kell számítani, ilyenkor fontos ügyelni az időjárási jelenség okozta károk és sérülések megelőzésére - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Tovább
2013.
május
02. 09:37

Egymilliót lopott egy idős nőtől az álleolvasó

Egymilliót lopott egy idős nőtől az álleolvasó Egymillió forintot lopott egy idős asszonytól a Rábaközben egy férfi, aki az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tovább
2013.
április
22. 11:13

Újabb feljelentés nyugdíjügyben

Újabb feljelentés nyugdíjügyben Csaknem másfél milliárd forintos kár érhette két ingatlanalap befektetőit - köztük az államot is -, miután hét magánnyugdíjpénztár vélhetőleg értéktelenné váló befektetési jegyeket adott át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak a 2011. évi nyugdíjreform keretében - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.
Tovább
2013.
április
18. 17:02

Vizsgálat a halálra éheztetett gyermek ügyében

Vizsgálat a halálra éheztetett gyermek ügyében A Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében.
Tovább
2013.
április
02. 10:16

Negyedmilliós ágybetét

Negyedmilliós ágybetét Közel negyedmillió forintért infralámpás ágybetétként adott el silány minőségű utánzatot ismeretlen elkövető egy nyugdíjas férfinak Mosonmagyaróváron.
Tovább
2013.
március
24. 23:31

Vigyázat! Vadásznak a nyugdíjasok pénzére

Vigyázat! Vadásznak a nyugdíjasok pénzére A jelek szerint nem csillapodnak az idősekkel, a nyugdíjasokkal szemben elkövetett bűncselekmények. Az elmúlt hónapok híreiben újabb és újabb trükkös csalásokkal találkozhatunk, amelyek a legkiszolgáltatottabbak pénzének megszerzésére irányulnak.
Tovább
2013.
március
21. 13:12

Az egészség- és nyugdíjbiztosításé a jövő

Az egészség- és nyugdíjbiztosításé a jövő A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) továbbra is az egészség- és nyugdíjbiztosítást tartja kitörési pontnak a szakmában.
Tovább
2013.
március
07. 14:57

Nem gondoskodunk a jövőnkről

Nem gondoskodunk a jövőnkről Nem állunk jól a nyugdíjas évekre való felkészülésben, ami nem pusztán a szándékon múlik. A magyar lakosság túlnyomó részének nincs lehetősége gondoskodni a jövőjéről a napi megélhetés finanszírozása mellett. Ebben a helyzetben nagy felelősség hárul a munkáltatókra, valamint a kormányra is, hogy milyen ösztönzőkkel próbálja alakítani szemléletünket, és terelni a forintjainkat.
Tovább
2013.
március
02. 07:53

Látszatra idős ikerpár rabolt bankot Svájcban

Látszatra idős ikerpár rabolt bankot Svájcban Látszatra idős ikerpár rabolt ki egy bankot Svájcban, valójában azonban korukat annyira meghazudtoló sebességgel futottak el, hogy csakis jóval fiatalabbak lehettek külsejüknél.
Tovább
2013.
február
27. 09:46

A vihar és a jégverés okozza a legnagyobb károkat

A vihar és a jégverés okozza a legnagyobb károkat Kelet-Közép-Európa országaiban évek óta a viharok és a jégverések okozzák a legnagyobb károkat, s annak ellenére, hogy az utóbbi néhány évben nem voltak komoly természeti katasztrófák a régióban, a trendek egyértelműek, a biztosítottak anyagi kárai folyamatosan növekednek - közölte a Generali PPF Holding.
Tovább
2013.
február
20. 10:13

Nyugdíjasokat vertek át az álrendőrök

Nyugdíjasokat vertek át az álrendőrök Magukat rendőrnek kiadó, a sértetteknek több millió forint kárt okozó férfiakat fogott el a rendőrség a fővárosban. Az egyik álrendőr tizennégy bűncselekmény elkövetését ismerte el. Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője keddi sajtótájékoztatóján a bűncselekmény-sorozat felderítéséről számolt be.
Tovább
2013.
február
12. 17:15

Életfogytiglan az idős házaspár meggyilkolásáért

Életfogytiglan az idős házaspár meggyilkolásáért Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2009-ben brutálisan meggyilkolt egy idős helvéciai házaspárt. A bíróság kimondta, hogy a vádlott legkorábban negyven év letöltése után szabadulhat a büntetéséből.
Tovább
2013.
február
05. 09:48

Nyolcvanéves asszony kirablóját fogták el

Nyolcvanéves asszony kirablóját fogták el Elfogott a rendőrség egy szegedi férfit, aki egy nyolcvanéves asszonyt rabolt ki. A gyanú szerint a 28 esztendős férfi január 21-én lakása előtt, a lépcsőházban bántalmazta az idős asszonyt, miután a sértett kérdőre vonta, mit csinált otthonában, amit néhány percre hagyott őrizetlenül.
Tovább
2013.
január
31. 08:22

Változik a büntető és a szabálysértési kódex

Változik a büntető és a szabálysértési kódex Február 1-jével számos ponton változik a büntető törvénykönyv (Btk.) és a szabálysértésekről szóló törvény; tucatnyi tényállás kikerül a Btk.-ból, néhány módosul és életbe lép néhány új szabálysértési tényállás, például a hamis statisztikai adatszolgáltatás, a közérdekű bejelentő üldözése és a sajtórendészeti szabálysértés.
Tovább
2013.
január
30. 03:55

Házassági csalás áldozatává válhatott Gina Lollobrigida

Házassági csalás áldozatává válhatott Gina Lollobrigida Az olasz csendőrséghez és a sajtóhoz fordult Gina Lollobrigida, egykori filmsztár azt állítva, hogy volt vőlegénye tudta nélkül "házasságot kötött vele", hogy megszerezze vagyonát.
Tovább
2013.
január
20. 14:16

Bevásárlóközpontban nézték ki az idős áldozatokat a rablók

Bevásárlóközpontban nézték ki az idős áldozatokat a rablók Idős emberek kirablóit fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai még pénteken a II. kerületben; a gyanúsítottakat - két férfit és egy nőt - a bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.
Tovább
2013.
január
19. 09:30

Kommandósok segítségével fogták el az idősek kirablóit

Kommandósok segítségével fogták el az idősek kirablóit Idős embereket raboltak ki Hajdúböszörményben azok a férfiak, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeivel közösen fogtak el a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.
Tovább
2013.
január
15. 15:29

Az "itatós rablások" és az "öregezés" veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Az "itatós rablások" és az "öregezés" veszélyeire figyelmeztet a rendőrség A tolvajnyelvben új fogalomként jelent meg az "öregezés", vagyis az, hogy egy idős férfi bizalmába férkőzik egy nő, szexuális együttlét ígéretével bekéredzkedik a lakásába, látszólag gondoskodó magatartást tanúsít, majd ezzel visszaél. A fiatalokat más módszerrel rabolják ki.
Tovább
2013.
január
14. 19:40

Szomszédok Egymásért - újjáélesztik a mozgalmat

Szomszédok Egymásért  - újjáélesztik a mozgalmat A közbiztonság erősítésére hivatott és az 1990-es években jól működött Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) újjászervezése kezdődik meg elsősorban a polgárőr egyesületek bevonásával - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke.
Tovább
2013.
január
05. 16:26

Termékbemutatók - Háromból kettő jogsértő

Termékbemutatók - Háromból kettő jogsértő Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
Tovább
2012.
december
30. 09:17

Jelentős piaci változásokat indíthat el a biztosítási adó

Jelentős piaci változásokat indíthat el a biztosítási adó Kiszámítható szabályozás, versenysemleges adókörnyezet, az életbiztosítások normatív támogatása, az egészségbiztosítási piac megnyitása az üzleti biztosítók előtt: ezek azok a legfontosabb tényezők, amelyek a hazai biztosítók számára kitörési pontot jelenthetnek - közölte Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke.
Tovább
2012.
december
20. 12:24

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés Csaknem ötven százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma december 23. és január 5. között, miközben az átlagnál másfélszer több káreseményt jelentenek be ebben az időszakban - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.
Tovább
2012.
december
16. 09:40

Óvatosan a bankkártyával!

Óvatosan a bankkártyával! Az ünnepi időszakban megnövekvő pénzforgalomban használjuk elővigyázatosan bankkártyánkat mind a fizetések, mind a készpénzfelvételek alkalmával, s ne feledkezzünk el az óvatosságról az internetes fizetések és az internetbank használata során sem - hívja fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség.
Tovább
2012.
december
08. 15:27

Segítőkutyákkal könnyebb a beilleszkedés

Segítőkutyákkal könnyebb a beilleszkedés A fogyatékossággal élők érdekképviselete és társadalmi beilleszkedésének elősegítése a célja a NEO Magyar Segítőkutya Egyesületnek (NEO MSKE), amelynek munkatársai speciálisan képzett kutyák segítségével végzik tevékenységüket. A munkatársak nagy része is fogyatékossággal él, így munkájukban személyes tapasztalataikat is kamatoztatni tudják.
Tovább
2012.
december
08. 09:08

Hipermarketeknél razziáznak a rendőrök Pest megyében

Hipermarketeknél razziáznak a rendőrök Pest megyében Megerősített létszámmal és sorozatos ellenőrzésekkel készülnek a Pest megyei rendőrök az ünnepekre; a legtöbb razzia a mintegy hetven hipermarket környékén várható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.
Tovább
2012.
december
07. 10:28

A fia látta el anyaggal a 70 éves drogdílert

A fia látta el anyaggal a 70 éves drogdílert Befejezte a nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a 70 éves bajai férfi ellen, akit még márciusban kaptak el drogdílerkedéssel - írja a police.hu. A férfi a fiával Hollandiából behozatott kábítószert árulta, elsősorban tatabányai terjesztőknek. A rendőrség a gyanúsítottnál tartott házkutatás során egy kilogramm amfetamint és kétmillió forint készpénzt foglalt le.
Tovább
2012.
december
03. 19:29

Halott ismerőse nyugdíját vette föl, hat évet kapott

Halott ismerőse nyugdíját vette föl, hat évet kapott Hat év börtönre ítélte első fokon a Salgótarjáni Városi Bíróság azt a férfit, aki ismerőse halála után csaknem két éven át felvette annak nyugdíját.
Tovább
2012.
december
02. 11:01

Szabadegyetem az idősek áldozattá válása ellen

Szabadegyetem az idősek áldozattá válása ellen Miskolc: A bűncselekmények száma stagnál, az erőszakos cselekmények száma viszont az emberölést leszámítva növekedik. Az elvetemült bűnözők a „legkisebb ellenállás” elvén eljárva gyakran az időseket támadják meg. Az áldozattá válásuk csökkentését szolgálja a Bűnmegelőzési Szabadegyetem, ahol fontos tudnivalókat, praktikus tanácsokat kapnak – nem csak az idősek.
Tovább
2012.
december
01. 15:43

Az adventi lakástüzekre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Az adventi lakástüzekre figyelmeztet a katasztrófavédelem A lakástüzek veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem a vasárnap kezdődő adventi időszakra tekintettel. Ilyenkor ugyanis a hagyományoknak megfelelően sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit, amelyek könnyen okozhatnak baleseteket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
Tovább
2012.
november
27. 09:04

A rossz masszázsfotel esete

A rossz masszázsfotel esete A duol.hu olvasója ügyvédhez, tán bírósághoz is fordul panaszával de addig szeretné megosztani tapasztalatait nyugdíjas társaival, felkészítve és figyelmeztetve a csapdákra. Termékbemutatós cégnél vásárolt.
Tovább
2012.
november
15. 10:31

Ismét idősekre utaztak a csalók

Ismét idősekre utaztak a csalók Rendőrnek adta ki magát két férfi Csongrád megyében, így próbáltak idős embereket megtéveszteni, a gyanúsítottakat a rendőrség Felgyőn elfogta.
Tovább
2012.
november
14. 10:48

Trükkökre nyílnak a pénztárcák

Trükkökre nyílnak a pénztárcák Jönnek olcsó tüzelővel, pénzzel a közműcégektől, hamis bankjegyek után nyomoznak, és rendre megnyílik előttük az idős emberek pénztárcája.
Tovább
2012.
november
12. 08:05

Betörte az ajtót - megmentette az idős nő életét

Betörte az ajtót - megmentette az idős nő életét Rátörte az ajtót szomszédjára vasárnap délután egy férfi, miután az asszonyt több napja nem látták, lakásából kellemetlen szagok áradtak. A több napja a fürdőszobában fekvő asszony így megmenekült.
Tovább
2012.
november
06. 15:28

Nyugdíjasokkal is szexeltek a tinik

Nyugdíjasokkal is szexeltek a tinik A lányok egyike még 14 éves sem volt, de már pénzt kapott a szexért. Idős partnere rendszeresen videóra is vette az együttléteket. A másik lány sem volt sokkal idősebb, őt a saját élettársa futtatta.
Tovább
2012.
november
05. 10:02

"Csodatévő" repülőjáratok

"Csodatévő" repülőjáratok Az amerikai repülőtereken (is) megszokottak a biztonsági ellenőrzés előtt hosszan kígyózó sorok. Apró csosszanások előre, futó pillantások az előszedett, majd reményvesztetten tokjukba visszahelyezett laptopok képernyőire. Kínkeserves dolog, de a legtöbben kénytelen belenyugvással várják ki, amíg a sor elejére érnek. De azért akadnak, aki más módszerrel kísérleteznek. Például azzal, hogy a pár férfi tagja a sorban állókat megkerülve tolja előre a - kérésre valamennyi légitársaság által rendelkezésre bocsátott - kerekesszékben elhelyezkedő "hitvesét", fürgén suhannak el az emberkígyó mellett, egészen az biztonsági átvizsgálásig. Ott aztán a nő hirtelen felpattan, ráhelyez két hatalmas kézitáskát a szállítószalagra, és elégedetten huppan vissza az ülésbe. Fejével int a "személyzetnek": mehetünk, és már gurulnak is tovább a kapuhoz...
Tovább
2012.
október
15. 11:03

Befejezték a nyomozást a dormicumos bűncselekmények ügyében

Befejezték a nyomozást a dormicumos bűncselekmények ügyében Befejezte a nyomozást a rendőrség az altatós bűncselekmény-sorozat ügyében, az elkövetők több mint 12 millió forintot raboltak el sértettektől, akiket Dormicummal kábítottak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Tovább
2012.
október
10. 08:43

Marihuánát termesztett tudtán kívül egy idős brit pár

Marihuánát termesztett tudtán kívül egy idős brit pár Cannabis növényt nevelgetett szerető gonddal egy idős pár Nagy-Britanniában, dísznövénynek vélve azt. Így igencsak megdöbbentek, amikor a rendőrség rajtaütött otthonukon és elkobozta a "marihuánabokrot".
Tovább
2012.
szeptember
30. 16:54

Vigyázat! Újra feltűnt az "unoka"

Vigyázat! Újra feltűnt az "unoka" Ismét felbukkant a jól bevált "telefonos" módszer, mikor ismeretlen, unokának kiadva magát csal ki nyugdíjasoktól pénzt.
Tovább
2012.
augusztus
27. 11:17

Milliókat vesznek el a magyar nyugdíjasoktól

Milliókat vesznek el a magyar nyugdíjasoktól Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan esettel, amikor bűnözők valamilyen ürüggyel bejutnak egy idős ember otthonába, ott kifigyelik, hol van a nyugdíjas megtakarított pénze, majd - kihasználva sebezhetőségét- elveszik azt tőle. Ezek az esetek is felhívják a figyelmet arra, hogy milyen alacsony Magyarországon a nyugdíjasok bankszámla- és bankkártya-használata.
Tovább
2012.
augusztus
18. 12:14

Álrendőr verte át a bácsit

Álrendőr verte át a bácsit Három idős embert is trükkösök vertek át, egy kecskeméti bácsit álrendőr fosztott ki, igazolványát felmutatva.
Tovább
2012.
augusztus
14. 07:02

Gyógyszerrel öltek is a rablók

Gyógyszerrel öltek is a rablók Több olyan haláleset történt, amely összefüggésbe hozható egy időseket kifosztó, Érd vonzáskörzetében tevékenykedő öttagú bandával - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Tovább
2012.
augusztus
10. 08:33

Berezeltek a betörők Ibolya nénitől

Berezeltek a betörők Ibolya nénitől Pisztollyal futamított meg az elmúlt napokban két betörőt a Gyükésben élő, 70 éves Benedek Vilmosné. A nyugdíjas asszony azt mondta, bár rendszeresek a betörések a környéken, ő nem ijed meg a rosszfiúktól: arzenálja riasztópisztolyból, fokosból és sósavas palackból áll. Sőt, akár közelharcban is megállná a helyét, hiszen korábban a kick-box alapjait is elsajátította.
Tovább
2012.
augusztus
05. 10:42

Bármit ellopnak, ami gurul: hogyan érdemes védeni a biciklit?

Bármit ellopnak, ami gurul: hogyan érdemes védeni a biciklit? Bármilyen biciklit ellopnak, legyen az ütött-kopott vagy teljesen új. Ennek megakadályozásáért sok mindent tehetünk, de olyan védelem nem létezik, ami megakadályozna egy igazán felkészült tolvajt - tudtuk meg a budapesti kerékpártolvajok üldözőitől. A Pénzcentrum.hu annak is utánajárt, milyen lakatot érdemes vásárolni, és azzal hova érdemes kikötni a kerékpárt. Vagy mikor éri meg biztosítást kötni, hiszen már erre is van lehetőség.
Tovább
2012.
július
23. 16:21

Minden gázkészüléket ellenőrizni kell

Minden gázkészüléket ellenőrizni kell Egy nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint minden gázkészüléket ellenőriztetni kell műszaki-biztonsági szempontból. Az újakat ráér öt év múlva, de a 30 évnél öregebb készülékeket a jövő év végéig.
Tovább
2012.
július
19. 13:42

71 éves bácsi futamította meg a rablókat

71 éves bácsi futamította meg a rablókat Az internetező öreg csak annyit tett, hogy elővette a fegyverét, és lőtt. A két 19 éves támadót később letartóztatták, a tűzharcban szerencsére senki nem sérült meg.
Tovább
2012.
július
16. 18:01

10 tipp betörések megelőzésére

10 tipp betörések megelőzésére A nyár nemcsak a vakáció, hanem sajnos egyben a betörések időszaka is. Míg a család zavartalanul tölti pihenését, addig szemfüles betörők a felügyelet nélküli lakásban pillanatokon belül hatalmas anyagi és lelki károkat okozhatnak a tulajdonosoknak.
Tovább
2012.
július
14. 11:52

Nyakláncokat loptak idősektől - Lebuktak

Nyakláncokat loptak idősektől - Lebuktak Idős emberek nyakából több tízezer forint értékű nyakláncokat téptek le tolvajok Pécsen, közülük hármat a napokban elfogott a rendőrség.
Tovább
2012.
július
07. 14:08

Öregeket gyilkoltak a lakásukért

Öregeket gyilkoltak a lakásukért Isztambulban a török rendőrség letartóztatta egy banda 35 tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több idős, módos embert elraboltak, majd bestiális módon meggyilkoltak, hogy így juthassanak a lakásukhoz. A letartóztatottak között van egy földhivatali igazgató és két orvos is.
Tovább
2012.
július
06. 08:12

Százezrekre is büntethetnek egy virágcserép miatt

Százezrekre is büntethetnek egy virágcserép miatt Az utóbbi tíz évben annyi volt a paneltűz, hogy már igencsak esedékessé vált a tűzvédelem felülvizsgálata és a szabályzat frissítése a hasonló épületek esetében. Így idén ehhez mérten szigorodtak a panelházak tűzvédelmi előírásai, január elsejével módosult az országos tűzvédelmi szabályzat, mely az év első felében még csupán ellenőrzésekkel és figyelmeztetéssel párosult, most már azonban büntetnek is a szabályok be nem tartása miatt.
Tovább
2012.
július
02. 11:10

Nem indult nyomozás az Arany Alkony ellen

Nem indult nyomozás az Arany Alkony ellen Az Arany Alkony Idősotthon két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A hírt közlő tévécsatorna feljelentést tett az ügyben, de a BRFK nem találta megalapozottnak az információkat, ezért nem indítottak nyomozást.
Tovább
2012.
június
28. 17:23

A Ford odafigyel az idősekre

A Ford odafigyel az idősekre A Ford mérnökei a CAVE számítógépes virtuális tervezést alkalmazva már évekkel a prototípus megalkotása előtt elemezhetik az autók utasterét, míg az Időskori Öltözék révén képesek szimulálni az idős emberek korlátozottabb és lassabb mozgását, ám kifejlesztették a szívritmus-figyelő vezetőülést is, amely különleges érzékelőkkel működik: a rendszer időben figyelmezteti az autóst egy esetleges szívproblémára, így elkerülhető, hogy a vezető a kormánykerék mögött ülve kapjon szívrohamot.
Tovább
2012.
június
14. 16:51

Leláncolva tartották az idős férfit

Leláncolva tartották az idős férfit Egy feltételezett lopás miatt elraboltak, majd embertelen körülmények között, megláncolva tartottak fogva egy idős férfit Felgyőn; a sértett két nap után tudta kiszabadítani magát.
Tovább
2012.
június
01. 08:38

Hiába várt afrikai nőjére a kiskunhalasi nyugdíjas

Hiába várt afrikai nőjére a kiskunhalasi nyugdíjas Összesen 3,7 millió forintot utalt át egy magát fiatal afrikai nőnek kiadó csalónak egy kiskunhalasi nyugdíjas, aki egy társkeresőn ismerkedett meg a többször pénzt kunyeráló csalóval.
Tovább
2012.
május
24. 10:16

Ellenőrzik a vízelvezető árkok állapotát

Ellenőrzik a vízelvezető árkok állapotát A katasztrófavédelem az illetékes hatóságokkal együttműködve májusban megkezdte a belterületi vízelvezető árkok állapotának országos ellenőrzését, annak érdekében, hogy a személyi sérüléssel vagy a nagy anyagi kárral fenyegető helyzeteket megelőzze - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt már mi tesszük hozzá, hogy akinek a háza előtt van árok, vagy akár csak egy csatornaszem, azt célszerű tisztán tartani, hisz egyre gyakrabban jönnek szokatlanul heves záporok, zivatarok.
Tovább
2012.
május
04. 16:19

SOS mobiltelefonokat kapnak az idősek

SOS mobiltelefonokat kapnak az idősek Országszerte SOS mobiltelefonokat kapnak a külterületeken élő idősek, amellyel biztonságosabban élhetik napjaikat. Ha baj van, csak egy gombot kell megnyomniuk, és már érkezik is a segítség. A mobilokat ünnepélyes keretek között Szegeden adták át a környező települések polgármestereinek, a tanyagondnokainak és az időseknek.
Tovább
2012.
május
04. 12:20

Mobiltelefonok az egészségünkért

Mobiltelefonok az egészségünkért A technológia adott, hogy egy mobileszköz, valamint az arra épülő alkalmazások segítsék az idősek, betegek, rászorulók, de akár az egészséges életre törekvők, a sportolók napi életvitelét. Hazai fejlesztőkből sincs hiány, ám a termékké válás, a megfelelő üzleti modell kialakítása még komoly gondot okoz.
Tovább
2012.
április
26. 21:30

Elektronikus vagyonvédelem - Tények és tévhitek

Elektronikus vagyonvédelem - Tények és tévhitek Nincs ma Magyarországon olyan ember, aki ne találkozott volna az üzletek, utcák, otthonok falain elhelyezett kamerákkal, riasztókkal. Az életünk részeivé váltak ezek a néha indiszkrét eszközök.
Tovább
2012.
április
26. 09:14

Megölte a pénzüket visszakövetelő időseket - életfogytiglant kapott

Megölte a pénzüket visszakövetelő időseket - életfogytiglant kapott Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla két mezőtúri idős ember megöléséért egy férfit, aki feltételesen sem bocsátható majd szabadságra.
Tovább
2012.
április
25. 05:56

Öt betörés egyetlen éjszaka alatt: az idősek rettegnek

Öt betörés egyetlen éjszaka alatt: az idősek rettegnek Három év alatt felfordult a hortiak élete. A bűnözők szabad prédaként tekintenek a valaha szebb napokat látott községre, Hortra.
Tovább
2012.
április
21. 08:10

Betörési helyzetkép Budapestről

Betörési helyzetkép Budapestről Udvarról kiemelt Mercedes, álköltöztetők által kipakolt lakás vagy drogosok piti értékre elkövetett betörései - a gyors és kockázatmentes lakásbetörések váltak jellemzővé Budapesten. Egy csütörtökön közzétett bűnözési térkép szerint a gazdagok lakta fővárosi kerületekben kevesebb betörés történik, mint más városrészekben.
Tovább
2012.
április
13. 08:08

Rendőri segítséggel lakoltattak ki egy idős férfit

Rendőri segítséggel lakoltattak ki egy idős férfit A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési alosztályának segítségével lakoltattak ki egy veszprémi férfit, mivel pisztolyt tartott magánál.
Tovább
2012.
április
03. 09:31

Házaló csalók keresik a nyugdíjasokat

Házaló csalók keresik a nyugdíjasokat Csalók gyűjtik idős emberek adatait a soproni városháza nevében – közölte az önkormányzat sajtóosztálya.
Tovább
2012.
március
28. 11:07

Megszólalt a táskás fiú lelkiismerete

Megszólalt a táskás fiú lelkiismerete Főként idős nők kezéből tépte ki a táskát egy fiatalember Szegeden az elmúlt egy hónapban. Az éppen 18 éves fiatalember azután bukott le, hogy „megszólalt a lelkiismerete” és visszavitte a lopott igazolványokat az egyik sértettnek.
Tovább
2012.
március
25. 22:38

Bárki lekérheti a róla tárolt adatokat

Bárki lekérheti a róla tárolt adatokat Bárki kérhet tájékoztatást arról, hogy adatai szerepelnek-e a Schengeni Információs Rendszerben (SIS), az ott található személyes adatok helyesbítését, törlését is kezdeményezheti bármely rendőrkapitányságon vagy magyar külképviseleten. Ha nem elégedett a válasszal, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat.
Tovább
2012.
március
25. 17:39

Fokozottan figyelnek a borsodi idősekre

Fokozottan figyelnek a borsodi idősekre A polgárőrök legfontosabb feladata a kistelepüléseken élő emberek biztonságérzetének a javítása. Ennek érdekében ebben az évben meghirdették az idős emberek védelmét.
Tovább
2012.
március
24. 10:22

Jogos önvédelem – Ezt tehetjük, ha betörők rontanak ránk

Jogos önvédelem – Ezt tehetjük, ha betörők rontanak ránk Nem tartanak attól, hogy sokan visszaélnek a jogos védelem adta jogi lehetőséggel. Az pedig meglepte, hogy ezzel kapcsolatban szakemberek is megfogalmazták félelmeiket – jelentette ki Kónya István, a Kúria büntetőkollégiumának vezetője az m1 Ma reggel című műsorában.
Tovább
2012.
március
22. 14:30

Megijedt és visszaküldte az ellopott serleget

Megijedt és visszaküldte az ellopott serleget Egy 80 éves, serleg- és kupagyűjtő nyugdíjas lopta el múlt szombaton Tatáról a csizmadia céh XVIII. századi serlegét, miután a biztonsági kamera közzétett felvételén felismerte magát, szerda délelőtt visszaküldte a tárgyat a múzeumba, aznap délután a rendőrség előállította a férfit.
Tovább
2012.
március
21. 17:35

A Tesco levette polcairól a "Nagyi tésztája" termékeket

A Tesco levette polcairól a "Nagyi tésztája" termékeket A Vidékfejlesztési Minisztérium kedden tájékoztatott arról, hogy az élelmiszer-jelölés kötelező szabályainak megsértése miatt megtiltotta a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Tesco áruházakban a "Nagyi tésztája" márkanevű száraztészták forgalmazását.
Tovább
2012.
március
19. 07:50

Betörő ellen ültessen bokrot!

Betörő ellen ültessen bokrot! Növényeket reklámoz a londoni rendőrség betörők ellen: olyan bokrok listáját tette közzé, amelyek segítik az otthonok védelmét.
Tovább
2012.
március
14. 09:01

70 éves drogdílert fogtak

70 éves drogdílert fogtak Két kilogramm amfetamin került elő egy 70 éves bajai férfi lakásának hűtőszekrényéből, az ügyben nyomozó Komárom-Esztergom megyei rendőrök a helyszínen több mint kétmillió forint készpénzt is lefoglaltak.
Tovább
2012.
március
08. 17:02

Két éven át felvette halott ismerőse nyugdíját

Két éven át felvette halott ismerőse nyugdíját Börtönbüntetés kiszabását javasolja az ügyészség arra a salgótarjáni férfira, aki ismerőse halála után csaknem két éven át felvette annak nyugdíját - erősítette meg az MTI információját a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.
Tovább
2012.
március
05. 10:14

Stohl András újra szabad

Stohl  András újra szabad Feltételesen szabadult jogerős börtönbüntetéséből Stohl András, akit súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítéltek el; a színész tíz hónapos büntetéséből öt hónapot letöltve, hétfő reggel negyed hatkor hagyta el a fegyintézetet.
Tovább
2012.
február
27. 11:47

Harci kutyák sebesítettek meg súlyosan egy idős nőt

Harci kutyák sebesítettek meg súlyosan egy idős nőt Szombaton délután egy dunaföldvári ház portájáról két kutya kiszabadult, és a szomszéd udvarba átjutva megtámadott egy idős nőt. Az asszony 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, elsősorban a karján és combján érték a harapások.
Tovább
2012.
február
16. 19:42

Felmentették az élettársát megszurkáló osztrák nyugdíjast

Felmentették az élettársát megszurkáló osztrák nyugdíjast Büntethetőséget kizáró ok miatt jogerősen felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Győri Törvényszék csütörtökön azt az osztrák nyugdíjast, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársát fertőhomoki víkendházukban, hogy a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Tovább
2012.
február
10. 10:33

Álkéményseprők járják Budapestet

Álkéményseprők járják Budapestet Február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak.
Tovább
2012.
február
08. 18:42

Megkötözték az idős asszonyt – Rendőrkézen a banda

Megkötözték az idős asszonyt – Rendőrkézen a banda Csoportos rablás elkövetőit fogták el a somogyi rendőrök; a három férfi a gyanú szerint megkötözött és kirabolt kisberényi otthonában egy 91 éves asszonyt.
Tovább
2012.
január
31. 09:34

Kiszabadult a "viszkis" rabló

Kiszabadult a "viszkis" rabló Szabadlábra került Ambrus Attila, a "viszkis" néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
Tovább
2012.
január
27. 10:44

Kémkedhet utánunk a villanyóránk?

Kémkedhet utánunk a villanyóránk? A tervezhetőbb, alacsonyabb energiafogyasztást eredményező okos mérés bevezetése több személyes adat kezelésével jár majd, mint korábban, ez pedig több problémát is felvet. Szakmai vélemények szerint azonban az aggodalmak kezelhetők, egyszerű szabályozási kérdésről van szó.
Tovább
2012.
január
27. 10:29

Idős emberek spórolt pénzére hajtottak az álrendőrök

Idős emberek spórolt pénzére hajtottak az álrendőrök Vádemelési javaslattal küldte meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Dombóvári Városi Ügyészségnek azt az ügyet, melyben három büntetett előéletű kaposvári férfi rendőrnek adta ki magát és idős embereket becsapva lopta el értékeiket.
Tovább
2012.
január
18. 12:46

Négy évre ítélték a rokkantnyugdíjast fogva tartó férfit

Négy évre ítélték a rokkantnyugdíjast fogva tartó férfit Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt első fokon négy év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Városi Bíróság azt a dóci férfit, aki csaknem egy hónapig fogva tartott a tanyáján egy rokkantnyugdíjast.
Tovább
2012.
január
16. 18:14

Talán bővülhet a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Talán bővülhet a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás A csökkenő állami normatíva miatt nehéz helyzetben van a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás intézménye, a rendszer fejlesztői mégis bíznak abban, hogy néhány éven belül a jelenlegi 32 ezerről akár 700 ezerre is nőhet azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiknek a biztonságára távfelügyelettel vigyázhatnak a hozzátartozóik - közölte az egyik érintett cég vezetője.
Tovább
2012.
január
16. 00:07

Az Atlanti-óceánba zuhantak az űrszonda darabjai

Az Atlanti-óceánba zuhantak az űrszonda darabjai A világűrből visszatérő Phobos-Grunt űrszonda az Atlanti-óceán középső részén belépett a Föld légterébe, a műtárgy szétrobbanását követően a zuhanó darabok az észak-afrikai partok és Spanyolország irányába szóródnak szét - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel vasárnap este negyed kilenckor, az Orosz Föderáció Budapesti Nagykövetségére hivatkozva.
Tovább
2012.
január
12. 16:43

Jogerősen hat év börtön egy idős ember bántalmazásáért

Jogerősen hat év börtön egy idős ember bántalmazásáért Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki három évvel ezelőtt súlyosan bántalmazott egy idős embert, amikor az közölte vele: többé nem adja oda neki a nyugdíját és elköltözik tőle.
Tovább
2012.
január
08. 18:30

Árubemutatók: főként nyugdíjasok az áldozatok

Árubemutatók: főként nyugdíjasok az áldozatok A fogyasztóvédők 87 ellenőrzésből 63 esetben állapították meg, hogy az árubemutatót szervezők nem a jogszabályoknak megfelelően végezték kereskedelmi tevékenységüket.
Tovább
2012.
január
04. 11:16

Sufniban rettegett a rokkantnyugdíjas

Sufniban rettegett a rokkantnyugdíjas Csaknem egy hónapig fogva tartott a tanyáján egy rokkantnyugdíjast egy dóci férfi, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítottak bíróság elé szerdán Szegeden.
Tovább
2011.
december
31. 05:30

MABISZ:az államnak is megérné a hosszú távú megtakarítások támogatása

MABISZ:az államnak is megérné a hosszú távú megtakarítások támogatása A különféle hosszú távú megtakarítások támogatását egységesítenie kellene az államnak Kisbenedek Péter szerint. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke kifejtette: fontos lenne, hogy a támogatás ne szűk társadalmi körben elérhető adókedvezmény, hanem pénztámogatás legyen, amely ehhez mérve sokkal nagyobb magánforrást vonzana magához, a megtakarításokból vásárolt államkötvények pedig csökkentenék az állam adósságszolgálati kiadásait.
Tovább
2011.
december
19. 10:11

Kendertermesztéssel akarta kipótolni nyugdíját

Kendertermesztéssel akarta kipótolni nyugdíját Kétéves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a napokban azt a férfit, aki kannabisz termesztésébe fogott a kukoricaföldjén.
Tovább
2011.
december
16. 11:06

Elkapták az idős emberek kirablására szakosodott bűnözőket Borsodban

Elkapták az idős emberek kirablására szakosodott bűnözőket Borsodban Mezőkeresztesen összesen hat házat rabolt ki rövid időn belül az a három felnőtt férfi és egy 14 éves fiatal, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. Az egyik helyen összesen ötszáz forintot vettek el egy idős embertől.
Tovább
2011.
december
16. 10:38

Minden magyar bankot érint a kártyacsalás

Minden magyar bankot érint a kártyacsalás Lényegében minden hitelintézet érintett az elmúlt napokban felfedezett bankkártya-adatlopásban. Az ugyanakkor tisztázódott, hogy nem a korábban hírbe hozott üzemanyag-forgalmazó cég hálózatából kerültek ki az adatok.
Tovább
2011.
december
05. 10:01

Óriási átveréssorozat, ön is az áldozatok között lehet!

Óriási átveréssorozat, ön is az áldozatok között lehet! Nyaralni szeretett volna a szolnoki nyugdíjas házaspár, végül a saját hobbikertjét is elveszítette hiszékenysége miatt. Az üzletkötők utolérhetetlenek, vagy nem adnak érdemleges választ nekik.
Tovább
2011.
november
30. 13:49

Egy év börtönre ítélték Repülős Gizit

Egy év börtönre ítélték Repülős Gizit Egy év börtönbüntetésre ítélte egy 2008-ban Kisteleken elkövetett lopás miatt - nem jogerősen - a Szegedi Városi Bíróság szerdán Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté. A bíróság kétrendbeli lopás vétségében többszörös visszaesőként mondta ki bűnösnek a vádlottat.
Tovább
2011.
november
27. 14:22

Válságkarácsony: fillérekért vehet mobilt a nagyinak

Válságkarácsony: fillérekért vehet mobilt a nagyinak Tavaly óta jelentősen bővült a kifejezetten időseknek szánt mobilok kínálata, ráadásul az óriási gombokkal felszerelt, óriási betűkkel megjelenő menüket használó készülékek jellegükből adódóan sem kerülnek sokba, és töltést is alig igényelnek. Hétféle nagyitelefont próbáltunk ki egy idősotthon lakóinak lelkes közreműködésével.
Tovább
2011.
november
21. 05:27

Gyakorlat - Megszólalnak a szirénák

Gyakorlat - Megszólalnak a szirénák Országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart ma a katasztrófavédelem a médiahatósággal együttműködve; a rendszer próbája alatt a lakosságnak sem a fiktív tartalmú közlemények, sem a szirénajelzések hallatán nincs teendője - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Tovább
2011.
november
15. 09:50

Irénke néni a határsértők réme

Irénke néni a határsértők réme Tizennyolc migránst kaptak el idén a határrendészek Irénke néni bejelentése alapján. A 67 éves asszony, fittyet hányva az őt ért fenyegetésekre, továbbra is vadászik a határsértőkre.
Tovább
2011.
november
11. 20:31

Megfigyelhetjük a nagyi minden lépését

Megfigyelhetjük a nagyi minden lépését Időseket követő érzékelőrendszert mutattak be a Budapesti Műszaki Egyetem mérnökei, mert úgy vélik, ezzel a megoldással részben megoldható az ápolóhiány, illetve a fokozatosan elöregedő társadalom problémája. A rendszer azonban személyiségi jogi aggályokat is felvet.
Tovább
2011.
november
01. 09:26

Szép jövő elé néz az időseket segítő távfelügyeleti piac

Szép jövő elé néz az időseket segítő  távfelügyeleti piac Robbanásszerűen nőhet az időskorúak számára nyújtott távfelügyeleti szolgáltatások piaca, az előrejelzések alapján 3-5 éven belül akár hússzorosára is nőhet az igénybe vevők száma az új technológiai megoldásoknak és a komplex csomagoknak köszönhetően.
Tovább
2011.
október
21. 10:24

Bűnmegelőzési tanácsok ünnepek idejére

Bűnmegelőzési tanácsok ünnepek idejére Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink nyughelyét. Sírjaikat a kegyelet koszorúival, virágaival díszítjük, meggyújtjuk az emlékezés gyertyáit. Sajnos, a temetőket nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjára koszorút tegyen. Szomorúan tapasztaltuk, hogy ebben az időszakban közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsifeltörés, kerékpárlopás, a sírokról virág, koszorú, kegytárgy eltulajdonítása, valamint a lakástulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.
Tovább
2011.
október
20. 17:08

Robbanásszerűen nőhet a távfelügyelt időskorúak száma

	  Robbanásszerűen nőhet a távfelügyelt időskorúak száma A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás hazánkban gyermekcipőben jár, annak ellenére, hogy már tizenöt éve elérhető a szolgáltatás. Magyarországon jelenleg megközelítőleg 3,2 millió nyugdíjas él, akiknek mindössze egy százaléka veszi igénybe a távfelügyeletet. Piaci elemzések szerint 3-5 éven belül akár húszszorosára is nőhet ez az arány a növekvő igénynek, az új technológia megoldásoknak, és a komplex szolgáltatási csomagoknak köszönhetően.
Tovább
2011.
október
17. 15:20

Befektetés nyugdíjasoknak: sok az átverés

Befektetés nyugdíjasoknak: sok az átverés Lehet-e megtakarítani a nyugdíjból? – sokan a kérdést is abszurdnak tartják. Spórolásban viszont verhetetlen az idősebb nemzedék, és abban is, hogy a keveset jól beossza, mégis alig néhányan gondolkodnak a megtakarításokban, meséli Talyigás Katalin, az Életet az Éveknek szervezet budapesti elnöke. Ha befektetésekről volt szó, a pénzintézetek eddig szóba sem álltak a hatvan felettiekkel, most pedig a kínálat határa a csillagos ég, s a szerződéskötés reményében az is előfordul, hogy olyasmibe is belehajszolják őket, ami biztosan nem befektetés.
Tovább
2011.
október
12. 14:45

Egyre több idős embert lopnak meg Szombathelyen

Egyre több idős embert lopnak meg Szombathelyen Az idén eddig több mint hatvan esetben fordult elő, hogy idős embereket úgy loptak meg, hogy az elkövetők az önkormányzat dolgozójának, szociális munkásnak, díjbeszedőnek, gázóra-leolvasónak vagy rendőrnek adták ki magukat, úgy jutottak be a sértettek lakásába - mondta Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya.
Tovább
2011.
október
10. 20:11

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok Ál-számlálóbiztosok próbálnak meg bejutni a lakásokba, a napokban is történt ilyen eset Somogyban. Erre figyelmeztették a megyei rendőrség és a KSH szakemberei a nyugdíjas szervezetek, és a fogyatékkal élők képviselőit. Azt tanácsolták: kérjék el a számlálóbiztosok igazolványát, és ingyenes telefonszámon is leellenőrizhetik őket.
Tovább
2011.
október
10. 08:55

Hogyan rabolták el az akasztói futballvezért?

Hogyan rabolták el az akasztói futballvezért? Félelmetesen kemény volt – így foglalta össze 1994 áprilisában elrablásának körülményeit Stadler József. A futballmágnásért váltságdíjat kértek a bűnözők. Régi csibészek című rovatunkban a vállalkozó veszélyes kalandját elevenítjük fel.
Tovább
2011.
október
02. 20:37

A gazdagság havi 6300 eurótól kezdődik

A gazdagság havi 6300 eurótól kezdődik A franciák többsége szerint akkor tekinthető valaki gazdagnak, ha havi jövedelme eléri a 6300 eurót (1,8 millió forint) - derül ki az IFOP közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet a Le Journal du Dimanche című francia vasárnapi lap ismertetett.
Tovább
2011.
szeptember
29. 18:03

Megáll az ész! Kilencedik hónapos terhes nő rabolt!

Megáll az ész! Kilencedik hónapos terhes nő rabolt! Az idős hölgyet Derecskén támadta meg az állapotos nő, miután nem adott neki gyufát. Fellökte és a kezéből kézitáskáját kitépte, majd elmenekült.
Tovább
2011.
szeptember
29. 09:12

Kitálal a termékbemutató áldozata: alattomos trükkök

Kitálal a termékbemutató áldozata: alattomos trükkök Az elmúlt időszakban több fogyasztóvédelmi bejelentés is érkezett Csongrád megyében a termékbemutatókat szervező cégek ellen. Az ilyen vállalkozások módszerei egyre gátlástalanabbnak, a fogyasztók pedig egyre kiszolgáltatottabbnak tűnnek.
Tovább
2011.
szeptember
25. 19:24

Öreg kocsira nem kötnek biztosítást a magyarok

Öreg kocsira nem kötnek biztosítást a magyarok Magyarországon csak minden ötödik autóra kötött casco biztosítást a tulajdonosa, a megkérdezettek fele mondta azt, hogy túl drága ez a biztosítás, míg 36 százalékuk vélte úgy, hogy az öreg autóra nem is érdemes cascót kötni - közölte a Generali csoport felmérésének eredményét a Genertel online.
Tovább
2011.
szeptember
25. 19:01

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet Jelenleg egy nyugdíjasra körülbelül 1,4 járulékfizető jut, az alacsony foglalkoztatottság és a minimálbéren bejelentettek tömeges létszáma miatt. Tíz év múlva a helyzet még rosszabb lesz. A jelenlegi trendek mellett a ma negyvenes korosztály nyugdíjazásakor egy eltartóra egy eltartott jut majd. És akkor még nem beszéltünk a nyugdíj mértékéről, hogy vajon biztosít-e majd tisztességes megélhetést.
Tovább
2011.
szeptember
18. 07:44

Vigyázat! Sörösdobozzal is nyitják a zárakat

Vigyázat! Sörösdobozzal is nyitják a zárakat Lehet-e bankkártyával ajtót nyitni, ahogy az amerikai filmekben láttuk? Mennyit ér egy ötszáz forintos lakat? A Hacktivity hackerkonferencián is előadó, a betörők helyett a rendőröket segítő hobbista zárnyitókkal beszélgettünk. Leglátványosabb trükkjeiket videón mutatják be.
Tovább
2011.
szeptember
15. 18:03

Idősek kirablói rács mögött!

Idősek kirablói rács mögött! Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön egy férfit és egy fiút, akik az elmúlt napokban több idős embert is kiraboltak Nagykanizsán - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Tovább
2011.
szeptember
12. 11:10

Mozgásérzékelő időseknek - Előre jelez a Kinect

Mozgásérzékelő időseknek - Előre jelez a Kinect A mozgásérzékelős eszközzel folyamatosan nyomon lehet követni a páciensek mozgását, így időben észlelhető, ha valami probléma van.
Tovább
2011.
szeptember
03. 20:06

Elég a cigány bűnözőkből! - Mozgalmat indít a roma vezető

Elég a cigány bűnözőkből! - Mozgalmat indít a roma vezető A gyöngyöspatai eseménysort követően szánta el magát a jászteleki Illés Tibor a cselekvésre, mert úgy véli, a cigányoknak is szembe kell nézni saját hibáikkal, mert enélkül még nagyobb baj történhet hazánkban.
Tovább
2011.
szeptember
03. 05:51

Kampány a csaló agitátorok ellen

Kampány a csaló agitátorok ellen Kampányba kezd a Fogyasztóvédelmi Egyesület az átverős árubemutatók ellen. Havonta tíz átvert vásárló jelentkezik az egyesületnél jogsegélyért, az idős emberek hiszékenységét kihasználva árulják sokszor hasznavehetetlen, felárazott portékáikat ezek a cégek.
Tovább
2011.
augusztus
24. 23:40

Nem tudtak kifogni a nyugdíjas nénin a csalók

Nem tudtak kifogni a nyugdíjas nénin a csalók Dicséret illeti azt a békéscsabai 70 éves idős hölgyet, aki azért nem vált csalók áldozatává, mert nem hagyta magát becsapni.
Tovább
2011.
augusztus
24. 15:47

Elképesztő: ennyien parkolnak hamis rokkantkártyával

Elképesztő: ennyien parkolnak hamis rokkantkártyával Jelentősen nőtt a mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolókártyákkal elkövetett bűncselekmények száma - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság adatsorából.
Tovább
2011.
augusztus
23. 07:22

Hőségriasztás: 36 fokig kúszik a hőmérséklet

Hőségriasztás: 36 fokig kúszik a hőmérséklet Kedden 0 órától éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben, nemcsak nappal, hanem éjszaka is nagyon magas lesz a hőmérséklet.
Tovább
2011.
augusztus
20. 06:20

Sajnos újra bejött a nyugdíjbiztosítós trükk

Sajnos újra bejött a nyugdíjbiztosítós trükk Ismét trükkös tolvajok loptak meg egy idős pécsi asszonyt. A 85 éves sértett lakásába azzal az ürüggyel jutott be a két ismeretlen férfi, hogy a nyugdíjbiztosítótól jöttek és pénzt hoztak az idős asszonynak.
Tovább
2011.
augusztus
17. 06:38

Fogalma sincs a rendőrségnek, hogy hol vannak a hajléktalantáborok

Fogalma sincs a rendőrségnek, hogy hol vannak a hajléktalantáborok Ráadásul Orbán Viktor hétvégi felszólalása után sok hajléktalantábor új helyre költözött, így a segélyszervezetek munkatársai sem tudják, hova költöztek a fedél nélküliek.
Tovább
2011.
augusztus
13. 15:05

Elásott emberek: először beszélnek a rendőrök

Elásott emberek: először beszélnek a rendőrök Összesen hat embert vettek őrizete a csepeli gyilkosságokkal kapcsolatban, a négy áldozat pedig hajléktalan volt - közölte szombati sajtótájékoztatóján a rendőrség. A gyilkosságokkal összefüggésbe hozott férfi macedónnak vallja magát, a rendőrség szerint azonban a személyazonosságot nem tudta hitelesen igazolni, a hatóságok ezért nemzetközi segítséget kértek.
Tovább
2011.
július
29. 10:20

Nyugdíjasok, akiket nem tudnak átvágni a trükkösök

Nyugdíjasok, akiket nem tudnak átvágni a trükkösök Tolna megyében egyetlen nyugdíjas rendőrszervezet működik, mégpedig Tamásiban. A tagok nem szakadnak el teljesen munkájuktól, többek között prevenciós előadásokat tartanak a térség nyugdíjasainak.
Tovább
2011.
július
28. 10:14

Mi van a cívisekkel? Debrecen vezeti a bűnügyi statisztikát!

Mi van a cívisekkel? Debrecen vezeti a bűnügyi statisztikát! A legvadabb bűnözési mutatókat az országban tavaly Soroksár produkálta - derül ki a HVG összeállításából. A XXIII. kerületben tavaly 340 lakásbetörés és hat gyilkosság történt. A megyei jogú városok bűnügyi ranglistáját Debrecen vezeti.
Tovább
2011.
július
27. 17:54

Egymillió a csuklyás támadókért

Egymillió a csuklyás támadókért Még mindig életveszélyes annak az idős férfinak az állapota, akit csuklyás elkövetők megtámadtak és brutálisan bántalmaztak a múlt hét végén Oroszlányban - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője újságírókkal a helyszínen.
Tovább
2011.
július
27. 10:31

Eljárás indult a Lázár Jánost megfenyegető nyugdíjas ellen

Eljárás indult a Lázár Jánost megfenyegető nyugdíjas ellen A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást az ellen a nyugdíjas rendőr ellen, aki a rendvédelmi szervezetek demonstrációi idején megzsarolta Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét - közölte a hirado.hu kedden.
Tovább
2011.
július
24. 22:12

A norvég merénylő apja: "Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz"

A norvég merénylő apja: "Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz" Norvégiában 93-ra emelkedett a pénteki kettős merénylet halálos áldozatainak a száma - jelentette be az NRK norvég közszolgálati televízió. A merénylő édesapja sokkot kapott, amikor az interneten olvasta, hogy mit követett el a fia - írta a Verdens Gang című lap. Az illető nyugdíjas, és "valahol Franciaországban" beszéltek vele, ahol él.
Tovább
2011.
július
16. 08:23

Jó, hogy nem került a disznóólba - 60 milliót így is bukott a bácsi

Jó, hogy nem került a disznóólba - 60 milliót így is bukott a bácsi Egy nőt előzetes letartóztatásba helyeztek, élettársát pedig körözi a rendőrség, amiért a gyanú szerint rávettek egy idős tihanyi férfit, hogy hatvanmillió forint értékű házát cserélje el egy hatmillió forintot érő orvosi rendelőre - közölte honlapján a rendőrség pénteken.
Tovább
2011.
július
12. 09:02

Házaló faárusok „rövidítették meg” az idős házaspárt

Házaló faárusok „rövidítették meg” az idős házaspárt A Kapuvári Rendőrkapitányság járőrei tartóztatták fel a 85-ös főúton azt a kistehergépkocsit, melynek utasai a gyanú szerint segédkeztek egy peresztegi nyugdíjas házaspár megkárosításában. Összesen egymillió forintot csaltak és loptak a Győr-Moson-Sopron megyei sértettektől.
Tovább
2011.
július
08. 18:12

Kegyetlen átverés: 9 millióért adta a drazsét a rákos nőnek

Kegyetlen átverés: 9 millióért adta a drazsét a rákos nőnek Rákellenes gyógyszerként adott el hatástalan drazsékat több millió forintért egy idős kecskeméti asszonynak az a kiskunfélegyházi férfi, akit emiatt most csalással gyanúsítanak a rendőrök.
Tovább
2011.
július
07. 17:58

Nyugdíjasok, figyelem: így csaphatnak be!

Nyugdíjasok, figyelem: így csaphatnak be! Egyre több panasz érkezik a termékbemutatókra a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez, a fogyasztók a vállalkozások korántsem fogyasztóbarát magatartását kifogásolják.
Tovább
2011.
július
02. 12:59

Most aztán igazán veszélyes időszak jön

Most aztán igazán veszélyes időszak jön A nyár több szempontból is a legkockázatosabb időszak a lakástulajdonosok számára, hiszen a már szokásossá vált viharkárok mellett a betörések is megszaporodnak a nyári szabadságolások idején.
Tovább
2011.
július
01. 20:38

Az idősek jogainak tiszteletben tartása

Az idősek jogainak tiszteletben tartása Vajdaság:az idősekkel szembeni erőszak elleni küzdelem jegyében a tartományi ombudman sajtótájékoztatót tartott, s ez alkalommal rámutatott az idősek jogvédelmének fontosságára és e jogok megvalósításának lehetőségeire.
Tovább
2011.
június
24. 11:57

Itt a besurranó tolvajok szezonja – Hogyan védekezhetünk?

Itt a besurranó tolvajok szezonja – Hogyan védekezhetünk? Évente tízezrek számára okoznak kisebb-nagyobb kárt a besurranó tolvajok, akik számára különösen a meleg, nyári időszak teremt kedvező lehetőséget. A besurranó tolvajok ellen hatékony megelőző lépéseket tehetünk, de nem árt, ha emellett olyan korszerű lakásbiztosításra váltunk, ami már az ilyen jellegű károk ellen is védelmet nyújt.
Tovább
2011.
június
21. 08:48

Nyomkövető kutya talált rá az idős bácsira

Nyomkövető kutya talált rá az idős bácsira A szőregi férfi eltűnését hozzátartozója jelentette be a rendőrségre. Az adatgyűjtés során a rendőrök találtak egy térfigyelő kamerát, ami rögzítette, hogy a 79 éves beteg, zavart bácsi a közeli erdő irányába indult.
Tovább
2011.
június
10. 10:34

Időseket toboroznak az átverős szűrésekre

Időseket toboroznak az átverős szűrésekre Egészségszűréssel járja az országot egy bútorkereskedő vállalkozás. A jelentkezőktől - ajándékért cserébe - legérzékenyebb egészségügyi adataikat is elkérik, de a "szűrés" csupán átverés - írja a Népszava.
Tovább
2011.
június
08. 08:31

Vádemelés az idős emberekre szakosodott banda ellen

Vádemelés az idős emberekre szakosodott banda ellen Befejezte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette, valamint más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban, amit egy brutális rablóbanda követett el 2008-tól az M3-as autópálya mentén, több megyében.
Tovább
2011.
június
02. 13:28

"Trükkös lopások" célpontjai az idősek

"Trükkös lopások" célpontjai az idősek Új módszerrel csalnak ki pénzt idős emberektől - figyelmeztetett a budapesti rendőrfőkapitány egy újpesti időseket gondozó központban tartott sajtótájékoztatóján. Tóth Tamás azt mondta: tavaly kétezer rablás történt a fővárosban, ezek negyedét időskorúak sérelmére követték el.
Tovább
2011.
május
05. 17:04

Kórházba szállítás címén csaltak ki pénzt egy asszonytól

Kórházba szállítás címén csaltak ki pénzt egy asszonytól Kórházba szállítás címén csaltak ki pénzt egy idős asszonytól Kunszentmártonban. A trükkös tolvajok azt állították, vizsgálatra kell mennie a nőnek, de a mentő szállítási díját előre kell kifizetnie.
Tovább
2011.
május
03. 18:41

Nyolc fiatalt vert meg egy öregember

Nyolc fiatalt vert meg egy öregember Nyolc nullra vert meg egy tizenévesekből álló rablóbandát egy 81 esztendős férfi Hongkongban puszta kézzel.
Tovább
2011.
május
03. 05:36

Börtön jár az egyenruhás bűnözésért

Börtön jár az egyenruhás bűnözésért Módosította az Országgyűlés hétfőn a büntető törvénykönyvet (Btk.) az úgynevezett "egyenruhás bűnözés" miatt. Az elfogadott indítvány szerint a jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban.
Tovább
2011.
április
29. 17:04

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban Ismét akcióba lendültek Somogyban az idős emberekre vadászó trükkös csalók, a rendőrség ezért most fokozott óvatosságra kéri őket. A csalók általában nem egyedül mennek, leginkább kereskedőnek, vagy valamely szolgáltató munkatársának adják ki magukat, mondván pénzt hoztak. Volt olyan is, hogy azt hazudták, a postás hamis pénzt hozott az idős embereknek, és azt szeretnék kicserélni.
Tovább
2011.
április
29. 08:43

Nyugdíjasok vetélkedtek

Nyugdíjasok vetélkedtek A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Biztonságos, szép(korú) élet” címmel csütörtökön játékos vetélkedőt rendezett Nyíregyháza nyugdíjas klubjai részére.
Tovább
2011.
április
22. 12:13

Ismét trükköznek a tolvajok

Ismét trükköznek a tolvajok Komárom-Esztergom megyében az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett ún. trükkös lopások. Ezekben az esetekben az elkövető valamilyen hamis indokra hivatkozva kopogtat az általában egyedül élő idős ajtaján, és a lakásba való bejutás után az ott lakó figyelmét elterelve eltulajdonítja értékeit – általában készpénzt. A lopás elkerülhető, ha odafigyelünk idős családtagjainkra és a szomszédságunkban lakó nyugdíjasokra.
Tovább
2011.
április
20. 20:45

Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők

Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők Új trükkel verik át a gyanútlan öregeket a Dunántúlon. Két győri és egy abdai polgárt keres a rendőrség, trükkjük újszerű, de könnyen kivédhető lett volna. Figyelem: ne próbáljunk "magánbankot" alapítani!
Tovább
2011.
április
19. 08:57

Álrendőrök fosztottak ki egy ajkai nyugdíjast

Álrendőrök fosztottak ki egy ajkai nyugdíjast Nyomozóknak adták ki magukat azok a tolvajok, akik egy korábbi lopásra hivatkozva csengettek be egy idős asszonyhoz Ajkán. A jóhiszemű nyugdíjas megmutatta nekik, hogy a bűntény óta hol tartja a pénzét, mire az álrendőrök kifosztották.
Tovább
2011.
április
18. 09:04

Védjük meg magunkat a zsebtolvajoktól!

Védjük meg magunkat a zsebtolvajoktól! A húsvéti időszakra készülődve többen látogatnak ki a piacokra, bevásárló központokba. Ilyenkor törvényszerű, hogy ismét elszaporodtak a zseblopás módszerével elkövetett lopások, amelyeket elsősorban piacokon, autóbuszokon, utazás során, vagy az azokra történő fel- illetve leszállás alkalmával követnek el.
Tovább
2011.
április
16. 09:17

Elképesztő történet: hipnózissal rabolnak ki idős embereket

Elképesztő történet: hipnózissal rabolnak ki idős embereket Hipnotizőr rablóra vadászik a rendőrség Oroszországban. Az illető áldozatai zömmel idős korúak, akiket bankfiókokban ejt transzba. Hipnózissal ráveszi őket, hogy vegyék ki összes pénzüket, és adják neki. Módszerét – és őt magát leplezetlen arccal – rögzítette az egyik bank biztonsági kamerája.
Tovább
2011.
április
10. 12:34

Nyolc embert ölt meg az idősek otthonában

Nyolc embert ölt meg az idősek otthonában Az Egyesült Államok Észak Karolina állama egyik idősek otthonában egy ámokfutó nyolc embert megölt, és négyet megsebesített, mielőtt a rendőrséggel vívott tűzharcban megsebesült, és így el tudták fogni. A legidősebb áldozata 98 éves volt. A 45 éves férfi tettének indítéka még ismeretlen.
Tovább
2011.
április
08. 11:30

Lovas és kutyás rendőrök lesznek a budapesti temetőkben

Lovas és kutyás rendőrök lesznek a budapesti temetőkben A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. és a Készenléti Rendőrség együttműködési megállapodásának értelmében a rendőrség jelentős erőket mozgósít a sírkertekbe. A speciális kutyás és a lovas rendőri egységek külön járőröznek.
Tovább
2011.
április
04. 22:52

Az álmatlanság ellen - Gyógyszer nélkül

Az álmatlanság ellen - Gyógyszer nélkül Németországban hovatovább népbetegséggé válik az álmatlanság. Kiváltképpen az idősebb nemzedék küzd ezzel a problémával. A német betegbiztosító intézetek most közzétett tanulmánya szerint immár négy millióra tehető az álmatlanságban szenvedők száma, vagyis egyre több ember életét árnyékolja be ez a tünet.
Tovább
2011.
április
01. 15:53

Befektetési tanácsadójukat ejtették túszul

Befektetési tanácsadójukat ejtették túszul Négy felső-bajorországi nyugdíjas még tavaly túszul ejtette a saját befektetési tanácsadóját, aki magas kamatra az Egyesült Államokban fektette be 2,4 millió eurónyi megtakarított pénzecskéjüket, és azt ott, ahogy illik el is veszítette. Napokig puhították a házuk pincéjébe, és így próbálták meg visszaszerezni az elvesztett vagyonukat a rámenős öregek.
Tovább
2011.
március
31. 15:47

Ölben mentették ki az időseket az égő házból

Ölben mentették ki az időseket az égő házból A lángok március 31-én a hajnali órákban csaptak fel egy pécsi lakásban. A helyszínre érkező rendőrök az ingatlanból kivittek egy eszméletlen asszonyt, akit a mentők többször próbáltak újraéleszteni, de olyan súlyos füstmérgezést kapott, hogy már nem lehetett rajta segíteni.
Tovább
2011.
március
31. 10:24

A nagymama buktatta le a kábítószeres unokát

A nagymama buktatta le a kábítószeres unokát A lengyelországi Pabianiceban egy 83 éves nagymama a rendőrségre vitte a kertben szárított leveleket, mert azt gyanította, hogy az unokája marihuánát fogyaszt, esetleg árul is. A rendőrségen megvizsgálták a leveleket és bingó.
Tovább
2011.
március
31. 04:20

Itthon csak hisztéria? - Jól fogy a Geiger-Müller számláló

Itthon csak hisztéria? - Jól fogy a Geiger-Müller számláló Elkapkodták a Geiger-Müller számlálókat a csendes-óceáni országokban a fukusimai atomerőműben történt baleset óta. A radioaktív sugárzást mérő eszköz az Egyesült Államokban már hiánycikknek számít. A kereslet Magyarországon is megugrott, jellemzően japán alapanyagokkal dolgozó vállalatok érdeklődnek a sugárzásmérők iránt.
Tovább
2011.
március
28. 16:48

Horvátországban találták meg az eltűnt nyugdíjast

Horvátországban találták meg az eltűnt nyugdíjast A Siófoki Rendőrkapitányság nagy erőkkel kereste azt a csurgói férfit, aki még március huszonharmadikán Siófok vasútállomásán láttak utoljára. A nyolcvanhárom éves férfi végül épségben előkerült, Zágrábban bukkantak rá.
Tovább
2011.
március
25. 18:30

Kromofágos esernyővel támadt a rendőrgyűlölő nyugdíjas

Kromofágos esernyővel támadt a rendőrgyűlölő nyugdíjas Egyelőre hétrendbeli rongálással gyanúsítja a rendőrség azt a budapesti nyugdíjast, aki rendszeresen kromofágot fecskendezett a balatonalmádi rendőrkapitányság előtt parkoló autókra. A nyomozók évekre visszamenőleg ellenőrzik az országban előfordult hasonló eseteket, amelyek közül mintegy száz hozható összefüggésbe a rendőrgyűlölő férfival.
Tovább
2011.
március
21. 17:33

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét Szoboszlai Barna megunta, hogy lopják a termést a kertjéből, ezért elektromos áramra kapcsolt vezetéket állított fel a kerítéstől 1-3 méterre a kertjében (amit egyébként csak éjszakánként működtetett), hogy megvédje a területet, és ebből nem is csinált titkot a faluban, Kesznyétenben.
Tovább
2011.
március
21. 08:55

A tilalom ellenére tettek ki otthonából egy idős házaspárt

A tilalom ellenére tettek ki otthonából egy idős házaspárt A kilakoltatási moratórium ellenére vasárnap utcára került Budapesten egy idős házaspár - számol be a Blikk. A 81 éves férfi és 91 éves felesége 57 éve lakott ugyanabban a lakásban, amit néhány éve 6 millió forintért eladtak, azzal a kitétellel, hogy holtukig ott lakhassanak.
Tovább
2011.
március
18. 12:39

Felmentés vagy letöltendő börtön?

Felmentés vagy letöltendő börtön? Szakértőket és tanúkat hallgatott meg a Debreceni Ítélőtábla a kertjét árammal védő, 70 éves kesznyéteni nyugdíjas másodfokú tárgyalásán, csütörtökön.
Tovább
2011.
március
16. 07:42

Nehezebben osztják meg figyelmüket az idősebbek

Nehezebben osztják meg figyelmüket az idősebbek Az idősebbek számára különösen kockázatos, ha mobiltelefonjukon beszélnek, miközben átkelnek az úttesten - derült ki amerikai pszichológusok vizsgálatából. Az eredmények a Psychology and Aging című, az öregedés pszichológiai aspektusaival foglalkozó szaklapban olvashatók.
Tovább
2011.
március
06. 12:34

Bankot rabolt az otthonban lakó nyugdíjas

Bankot rabolt az otthonban lakó nyugdíjas Kirabolt egy grazi bankot a közeli idősek otthonában lakó nyugdíjas. A 64 éves férfi besétált a bankfiókba, az ablakhoz állt, és egy pisztollyal pénzt követelt. Amikor látta, hogy a meglepett pénztáros habozik, figyelmeztette, hogy komoly rablásról van szól.
Tovább
2011.
március
05. 12:54

Megint bejött a régi trükk

Megint bejött a régi trükk Újra a régi trükkel loptak meg egy idős bácsit Gyulán. A 80 éves férfi lakásába pénteken délelőtt azzal az ürüggyel ment be egy idegen, hogy 40 ezer forintot hozott.
Tovább
2011.
február
26. 10:05

Krumplit hoztak, több, mint félmilliót vittek

 Krumplit hoztak, több, mint félmilliót vittek Segélyosztás ürügyén az önkormányzatra hivatkozva ment be három férfi egy daruszentmiklósi idős házaspárhoz. Távozásukkor azonban magukhoz vették a nyugdíjasok félretett 650.000.- Ft-ját. A szemfüles helybélieknek köszönhetően azonban sokáig nem juthattak piszkos, zöld Peugeot-jukkal, az M6-os autópálya iváncsai járőrei ugyanis elfogták őket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Tovább
2011.
február
17. 14:43

Egyre több a rablás! Védtelen, idős emberek az áldozatok

Egyre több a rablás! Védtelen, idős emberek az áldozatok Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi osztálya szerint ennek a tendenciának egyértelműen az az oka, hogy a bűnözők az időseket könnyű pénzszerzési lehetőségnek tekintik. Sokszor csak másnap találnak rá hozzátartozóik a megkötözött, bántalmazott, gyakran életveszélyesen megsérült áldozatokra. A rendőrség megelőzési céllal a távfelügyeleti rendszerek beépítését ajánlja.
Tovább
2011.
február
17. 13:38

Mobilok időseknek

Mobilok időseknek Az osztrák Emporia Telecom idén is megjelent mobiljaival, amelyeket kifejezetten idősebb felhasználóknak terveztek – vagy azoknak, akik rosszabbul látnak, esetleg nehezebben boldogulnak az apró gombokkal.
Tovább
2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús? Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.
Tovább
2011.
február
12. 14:01

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón Több somogyi nyugdíjas fut a pénze után; átverte őket egy nyugat-dunántúli vállalkozás, amely termékbemutatóval egybekötött túrát szervezett számukra.
Tovább
2011.
február
11. 20:12

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon Három éven keresztül tartott fogva egy idős férfit Ózdon egy uzsorás házaspár. A nyugdíját elvették, bezárták a padlásra, és arra kényszerítették, hogy takarítson és fát vágjon nekik. A rendőrség szerint volt, akit korábban állandó fenyegetéssel öngyilkosságba kergettek a gyanúsítottak. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte őket.
Tovább
2011.
február
10. 05:55

Arzenál egy német nyugdíjas lakásában

Arzenál egy német nyugdíjas lakásában A német rendőrség több száz fegyvert, köztük több tucatnyi puskát és páncéltörő lövedékeket talált szerdán egy német nyugdíjas házában. A 83 éves férfi lakásához azért vonultak ki, mert barátai azt jelezték a hatóságoknak, hogy a férfi az utóbbi időben egyre agresszívabbá vált.
Tovább
2011.
február
09. 07:48

Repülős Gizi még aktív

Repülős Gizi még aktív A 85 esztendős veterán besurranó tolvaj Bicskén csapott le: egy családi házba besurranva pénzt emelt el egy asztalon hagyott pénztárcából. Az idős asszonyt sáros lábnyoma buktatta le.
Tovább
2011.
február
08. 14:17

Retiküllel pörölyök ellen

Retiküllel pörölyök ellen Kőtörő kalapácsokkal felfegyverkezett fél tucat férfit futamított meg egy szál retiküllel egy nyugdíjas asszony Nagy-Britanniában. Az összecsapás egy ékszerbolt előtt történt Northampton városában. A hat férfi motorokkal érkezett a bolthoz, hárman leugrottak, hatalmas kalapácsaikkal betörték az üzlet kirakatát, majd elkezdték kiszedegetni az ékszereket. A boltbeliek, csakúgy mint a járókelők, dermedten nézték a történést, nem úgy egy idősebb nő, aki odarohant a bukósisakos rablókhoz, táskáját két kézre fogta és azzal kezdte csépelni a kalapácsos férfiakat. Azok annyira megdöbbentek a váratlan támadástól, továbbá támadójuk korától és nemétől, hogy a boltbelieknek sikerült lehúzniuk a védőrácsot.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2011.
február
01. 08:44

Már ütnek is a táskatolvajok

Már ütnek is a táskatolvajok Az elmúlt időszakban megszaporodtak a táskalopások Jász-Nagykun-Szolnok megyében (is). Szolnokon már számos idős nő esett áldozatul az elkövetőknek, de eddig egyet sem bántottak közülük. Most azonban sérültjei vannak a támadásoknak.
Tovább
2011.
január
30. 07:26

Hatalmas átverés - pénz nincs, a csőd garantált!

Hatalmas átverés - pénz nincs, a csőd garantált! „Pénzügyi gondja van? Megoldjuk!” „Akár bárlistásoknak is!” „Akár nyugdíjasoknak is!” Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják az újságok reklámjaiban a fogyasztókat a fogyasztói csoportok.
Tovább
2011.
január
28. 20:47

Lopni kényszerülnek a nyugdíjasok?

Lopni kényszerülnek a nyugdíjasok? Japánban minden negyedik bolti szarka 65 év feletti. A rendőrség adatai szerint tavaly összesen 27 362 nyugdíjast kaptak bolti lopáson, 343-mal többet, mint az előző évben - ez az összes jelentett eset 26 százaléka. A tinédzserek csupán egy százalékkal több lopásért voltak felelősek 2010-ben.
Tovább
2011.
január
28. 12:11

Házi segélynyújtás időseknek Nagybecskereken

Házi segélynyújtás időseknek Nagybecskereken A nagybecskereki városházán Dušan Radaković, a közigazgatási és önkormányzati minisztérium államtitkára ma átadta dr. Mileta Mihajlovnak, Nagybecskerek polgármesterének a 2,6 millió dinárról szóló végzést, amelyet a házi segítségnyújtás elnevezésű projektum realizálására fordítanak.
Tovább
2011.
január
25. 08:38

Egyedülálló kezdeményezés Somogyban

Egyedülálló kezdeményezés Somogyban Több száz idős ember hívta az elmúlt csaknem egy évben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság zöldszámát, amelyet a megyei idősügyi tanács országosan egyedülálló kezdeményezésére hoztak létre.
Tovább
2011.
január
21. 20:22

Egymillió dolláros bankjegy egy kisnyugdíjasnál

Egymillió dolláros bankjegy egy kisnyugdíjasnál Egymillió dolláros bankóval állított be Németországban egy nyugdíjas férfi egy bankba, hogy jóváírassa a számláján. A végeredmény: ő fizethet ezer eurót (273 ezer forintot) egy gyermekalapítványnak és örülhet, hogy csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, félévest.
Tovább
2011.
január
16. 12:17

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat Pénteken napközben, néhány perccel azután, hogy a postástól átvette nyugdíját, azzal csengettek be egy 79 éves nyíregyházi nénihez, hogy az önkormányzattól krumplit hoztak.
Tovább
2011.
január
07. 17:31

Vádemelés következhet az idősekre utazó borsodi rablóbanda ügyében

Vádemelés következhet az idősekre utazó borsodi rablóbanda ügyében Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy borsodi rablóbanda ügyében. A rablók, akik korábban is ültek már börtönben, egyedül élő idős embereket támadtak meg otthonaikban.
Tovább
2011.
január
02. 20:25

Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók! Csalók működésére figyelmeztet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A közlemény szerint előfordul, hogy ismeretlenek a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság dolgozóinak kiadva magukat becsengetnek az idős lakosokhoz, akik beengedik a “kézbesítőket”.
Tovább
2010.
december
31. 19:43

Nem osztogatnak, fosztogatnak - ne dőljön be nekik!

Nem osztogatnak, fosztogatnak - ne dőljön be nekik! Pénzvisszatérítés vagy értékes nyeremény átadása: általában ezzel a trükkel verik át az idős embereket. Csalók célpontjaivá válhatnak az egyedül élő nyugdíjasok – hívja fel figyelmet a rendőrség legújabb kampánya. A szórólapok somogyiak ezreihez juthatnak el.
Tovább
2010.
december
31. 18:23

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi Kirágta magát kötelékeiből egy 92 éves férfi az egyesült államokbeli Shoreline településen – közölte a helyi rendőrség. A nyugdíjas férfi házába két betörő hatolt be, akik leteperték áldozatukat, majd – rögtönzött kötözőanyagként – szigetelőszalaggal egy székhez kötözték.
Tovább
2010.
december
09. 11:10

Figyelem! Kíhűlésveszély!

Figyelem! Kíhűlésveszély! A jó idő elmúltával a hirtelen beköszöntő hideg, a 0 Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő idős embereket. A téli hideg idő beálltával veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk, működjünk együtt a rendőrséggel, az önkormányzatokkal!
Tovább
2010.
december
08. 10:43

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut Hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak Söréden - írja a Fejér Megyei Hírlap. Az asszonynak korábban már három kutyáját is megmérgezték, ezért nem volt házőrzője. A férfiak elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedték a talált pénzt, az ékszereket, az idős asszonyt pedig bezárták a fűtetlen fürdőszobába, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni, mikor egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait.
Tovább
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2010.
november
04. 11:02

Hét évet kapott egy idős férfire támadó rabló

Hét évet kapott egy idős férfire támadó rabló Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy uszódi férfit, aki tavaly tavasszal késsel támadt rá 72 éves áldozatára annak otthonában, hogy megszerezze az idős ember pénzét.
Tovább
2010.
október
28. 14:27

Bűnmegelőzési ajánlások a Halottak Napjára

Bűnmegelőzési ajánlások a Halottak Napjára A megemlékezés időszakában várhatóan nagy számban kelnek útra az emberek, hogy leróják kegyeletüket a temetőkben. A Rendőrség kiemelt fontosságú feladatának tartja, hogy a megnövekedett forgalom miatti kellemetlenségeket enyhítse, illetőleg a lehetőségeihez mérten mérsékelje a nagy tömeggel járó helyzetek balesetveszélyét, valamint megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.
Tovább
2010.
október
21. 19:58

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Győrben

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Győrben Közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő áldíjbeszedők, álszerelők járják a győri házakat. Áldozataik főként egyedül élő, idős emberek. Győrben az első negyedévben több mint tíz olyan bűncselekmény történt, amelyben az áldíjbeszedők pénzt csaltak ki nyugdíjasoktól. A rendőrség megelőző kampányba kezdett.
Tovább
2010.
szeptember
08. 09:03

A jövő nyugdíjasainak több pénzforrásról kell gondoskodniuk

A jövő nyugdíjasainak több pénzforrásról kell gondoskodniuk A nyugdíjalapok eszközállománya várhatóan 36 ezer milliárd euróval bővül a világon tíz év alatt. Az Allianz Demographic Pulse felmérése szerint a Föld lakosságának öregedése és az államadósságok emelkedése miatt a nyugdíjaknak erősebb tőkefedezetre kell támaszkodniuk.
Tovább
2010.
augusztus
28. 09:45

Csúcstechnológia az idősekért

Csúcstechnológia az idősekért Az átlagéletkor növekedésével és a régi nagycsaládi kötelékek felbomlásával egyre több idős ember él egyedül. Legtöbbjük őrzi függetlenségét, szívesen él megszokott környezetében, saját lakásában, amíg képes rá, saját maga végzi bevásárlásait, és nem szívesen költözne idősotthonba, de családja számára sem akar megterhelést okozni. A technika ajánl megoldást.
Tovább
2010.
augusztus
26. 11:17

Nyolcvan forintot raboltak az idős nénitől

Nyolcvan forintot raboltak az idős nénitől Selyebi otthonában a 77 éves nyugdíjas nő fejét letakarták a rablók, aztán bántalmazták, majd a zsákmányolt 80 forinttal elmenekültek a helyszínről. A rendőrök elfogták a fiatalkorú gyanúsítottakat.
Tovább
2010.
augusztus
19. 08:56

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek Tízből kilenc árubemutatót szervező cégnél talált szabálytalanságokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a cégek közül minden ötödik az APEH vizsgálatain is megbukott.
Tovább
2010.
augusztus
11. 09:32

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája Nyilvánosságra hozta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat az illegális idősotthonok névsorát. A tizenhét feltüntetett intézmény azonban a szakemberek szerint csupán töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek. A működtetők a legrafináltabb trükkökkel igyekeznek kijátszani a szociális hivatalokat.
Tovább
2010.
augusztus
07. 20:46

Tanyagondnoki szolgálatot szerveznek

Tanyagondnoki szolgálatot szerveznek A Téthez tartozó Tétszentkúton tanyagondnoki szolgálatot szervezhet az önkormányzat, hogy a szolgáltatásokhoz a búcsújáró helyként ismert „peremkerület” idős és többgyermekes lakói is hozzájussanak. A házi jelzőrendszeres segítségnyújtás szervezésekor jártuk végig a település időseit egy alföldi viszonyokat is ismerő szociális szakértővel.
Tovább
2010.
augusztus
03. 09:23

Milliókat spórolhatnának a nyugdíjasok

Milliókat spórolhatnának a nyugdíjasok A magyar készpénzállomány nemzetközi szinten nemcsak a nyugat-európai országok állományához, hanem a hozzánk hasonló fejlettségi szintű államok értékeihez képest is kiemelkedően magasnak számít. A Pénzcentrum Bódi-Schubert Anikót, a Magyar Nemzeti Bank szakértőjét kérdezte a probléma okairól és a lehetséges megoldásokról. Interjúnk második részében az állami túlbonyolítást, a veszélyes sárga csekkeket és a nyugdíjasok felelősségét boncolgatjuk.
Tovább
2010.
július
31. 10:39

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2010.
június
18. 20:53

Nyugdíjasoknak a biztosítás is többe kerül

Nyugdíjasoknak a biztosítás is többe kerül Egy brit felmérés szerint a nyugdíjasokkal jellemzően autó, illetve utasbiztosítás esetén is magasabb díjat fizettetnek, mindössze életkoruk miatt. A Which? fogyasztóvédelmi szervezet elemzése kimutatta, hogy átlagosan évi 300 fonttal (több, mint 100 ezer forinttal) magasabb biztosítási díjat fizetnek az idős autóvezetők, illetve utazók, mint fiatalabb társaik
Tovább
2010.
június
11. 11:02

Ellátta a rablók baját a nyugdíjas bokszoló

Ellátta a rablók baját a nyugdíjas bokszoló Késsel és vasvillával védte feleségét és futamította meg a rájuk törő álarcosokat a 75 éves Laci bácsi. Az idős férfi korábban bokszolt, így tudta megfutamítani a rablókat.
Tovább
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
2010.
május
20. 20:59

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra A szemetet vittem le amikor megállt mellettem egy autó, kiszállt egy nő és azt mondta, hogy termékbemutató lesz. Kérdeztem, hogy hol? Azt mondta, hogy most és nálam!
Tovább
2010.
május
19. 12:45

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk Idősügyi projektet indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa annak feltárására, hogy az alapvető jogokhoz való hozzájutásban milyen akadályt jelent az életkor. A mintegy hárommilliós korcsoport életkörülményeinek vizsgálatáról várhatóan őszre készül átfogó elemzés, ám a célokról már most beszélgettünk Szabó Máté ombudsmannal.
Tovább
2010.
április
25. 18:44

Kedvezményes hevederzár program

Kedvezményes hevederzár program Újbudán egy 80 éves asszony is részese annak a hevederzár programnak, mely 300 kerületi nyugdíjas és nagycsaládos háztartásban tette biztonságosabbá a mindennapokat.
Tovább
2010.
március
12. 09:01

Harci eszköznek is jó a sétabot

Harci eszköznek is jó a sétabot Önvédelmi járóbot tanfolyamot tart időseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki bot-harcművészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve. Tanítványai 50 év feletti mozgásukban korlátozottak. A legidősebb 76 esztendős. Mindegyikük 90 centi hosszú, botra kényszerül járáskor.
Tovább
2010.
március
10. 16:29

112 ezres gázszámlát kapott a nyugdíjas

112 ezres gázszámlát kapott a nyugdíjas Nem hitt a szemének Balogh Imréné, amikor kézbe vette a 112 ezer forintos gázszámlát, melyet az E.ON Zrt. küldött ki neki, számolt be a Zalai Hírlap. A 79 éves asszony azóta is gyakran elsírja magát, ha ránéz a csekkre, ennyi pénzt ugyanis nem tud kifizetni havi 59 ezer forintos nyugdíjából.
Tovább
2010.
március
10. 12:50

Fegyverkeznek a román nyugdíjasok

Fegyverkeznek a román nyugdíjasok Az utóbbi időszakban olyannyira elszaporodtak az idős emberek elleni támadások, hogy általános jelenséggé vált az önvédelmi fegyverek beszerzése.
Tovább
2010.
március
04. 19:23

Idős jászberényiek, vigyázat!

Idős jászberényiek, vigyázat! A jászberényi rendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy jó minőségű hamis 10.000 forintos bankjegyek „járják” Jászberényt.
Tovább
2010.
február
26. 14:33

Kábítószerrel üzletelt egy nyugdíjas asszony

Kábítószerrel üzletelt egy nyugdíjas asszony A 66 éves kisvárdai asszony főként speedet, kisebb mennyiségben pedig marihuánát is árult – 39 éves lányával együtt.
Tovább
2010.
február
19. 19:17

Mégsem lakoltatják ki az idős vak férfit

Mégsem lakoltatják ki az idős vak férfit Otthonában maradhat a 72 éves vak férfi, akik korábban még ki akartak lakoltatni, tudatta az MSZF. Az ingatlanhitelt nyújtó társaság szerint „adminisztrációs hiba” történt, ezért kaphatott felszólítást az idős ember.
Tovább
2010.
február
11. 19:59

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló Elfogták azt a férfit, aki egy évig tartotta rettegésben a Pápán és környékén élőket. Egyedülálló, idős emberekhez tört be. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdő asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberétől tavaly január végéig öt helyre tört be, majd csaknem egy év után, karácsony előtt ismét lecsapott. Januárban fogták el a rendőrök.
Tovább
2010.
január
29. 11:33

Visszaélnek a szeretetszolgálat nevével

Visszaélnek a szeretetszolgálat nevével A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeretné felhívni a nyugdíjasok figyelmét arra, hogy értesüléseik szerint a nevükkel visszaélve bizonyos személyek Nyíregyházán.
Tovább
2010.
január
26. 08:28

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal?

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal? A pártok csak akkor használhatják fel kampánycélokra a nyugdíjügyben indított aláírásgyűjtések során megszerzett adatokat, ha azokhoz az érintettek kifejezetten hozzájárultak - mondta el Jóri András adatvédelmi biztos.
Tovább
2010.
január
18. 19:47

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon Szimpátiatüntetést tartott az Összefogás Párt Szoboszlai Barna mellett hétfő este a Borsod megyei bíróság épülete előtt Miskolcon; az idős kesznyéteni férfi kertjét árammal védte a lopások miatt, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért.
Tovább
2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.
Tovább
2010.
január
10. 18:12

Idős férfi hajtott a forgalommal szemben az M5-ösön

Idős férfi hajtott a forgalommal szemben az M5-ösön Egy 84 éves kiskunfélegyházi férfi vezette azt a személygépkocsit, amelyik az M5-ös autópályán a forgalommal szemben haladva egy tehergépkocsival frontálisan ütközött vasárnap délelőtt Kecskemét mellett az M5-ös autópályán; a férfi a helyszínen meghalt - közölte a rendőrség az MTI-vel.
Tovább
2009.
december
22. 16:58

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában Kihűlt egy 71 éves asszony Kapuváron. Az idős nőt a családsegítő intézet munkatársa találta meg, amikor meleg teát vitt neki. Egyébként étellel és fűtőanyaggal is ellátták. A rendőrök ezek tudatában igencsak meglepődtek, amikor a halottszemle során, az iratok keresése közben 11 millió forintnak megfelelő készpénz és valuta került elő.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2009.
december
16. 19:29

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan Rablógyilkosságért életfogytiglant szabott ki két férfira szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla, a két elítélt oly mértékben bántalmazott két idős embert, hogy azok belehaltak az okozott sérülésekbe – közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább
2009.
december
05. 09:54

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen?

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? A választ Csokonyavisontán tanítják. A tandíjat pedig egy nyugdíjas pedagógus fizeti.
Tovább
2009.
november
29. 16:38

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén új „mesékkel” próbálkoznak mostanában a trükkös tolvajok. A célpontok szinte kivétel nélkül az idős emberek. Elsősorban nekik szól ez a figyelemfelhívás.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART